Grolse Wandel 3 Daagse nieuw leven ingeblazen

GROENLO – De bekende wandeldriedaagse in Groenlo, een evenement dat al decennialang wordt gehouden in de stad, is nieuw leven ingeblazen. De organisatie kwam onder druk te staan in verband een een tekort aan vrijwilligers maar er is goed nieuws: Een groep van twaalf enthousiaste mensen pakt de handschoen op en maakt een nieuwe start. “Dat doen we met een nieuwe naam, een nieuw logo, nieuwe huisstijl, een eigen website en accounts op Facebook en Instagram”, vertelt Lobke Wolters namens de organisatie. 

Door Kyra Broshuis

12, 13 en 14 juni 
De Grolse Wandel 3 Daagse zal dit jaar gehouden worden op woensdag 12, donderdag 13 en vrijdag 14 juni. “Wij zitten vol energie en nieuwe ideeën en we richten ons niet alleen op de basisschoolleerlingen maar ook op andere doelgroepen uit Groenlo en nabije omgeving. Het is natuurlijk supergezellig om met een groep collega’s, mensen van je (sport)vereniging of bijvoorbeeld met je gezin mee te lopen. Alles is mogelijk. Wandelaars van alle leeftijden zijn van harte welkom.” En met alle leeftijden bedoelt de organisatie ook echt alle leeftijden. “We zien al vaker dat hele jonge kinderen meelopen of meerijden in een buggy en we willen nu ook de oudere doelgroep uitnodigen om mee te doen. Een rolstoel of een ander hulpmiddel is geen enkel probleem. Het zou fantastisch zijn als ook mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking meedoen”, zegt Lobke. “Voor die doelgroepen is er op de vrijdagavond eenmalig een 3 kilometer lange boerderijenroute opgezet. De allerjongsten krijgen na afloop een mooi boerderijencerfiticaat.

Feestelijke intocht
Elke avond zijn er drie afstanden te lopen; 5, 10 en 15 kilometer met op de vrijdag dus ook nog de 3 kilometer. Alle avonden is er koffie, thee en ranja voor de deelnemers. “Vrijdag 14 juni wordt de Grolse wandel 3 Daagse afgesloten met een feestelijke intocht door de binnenstad van Groenlo. De deelnemers ontvangen een mooi certificaat of een medaille. Om alles in goede banen te kunnen leiden, is de organisatie nog op zoek naar medewerkers. “We kunnen zo’n evenement niet draaien zonder de hulp van vrijwilligers. We zoeken onder andere mensen die als verkeersregelaar willen fungeren. Dus: heb jij tijd en zin om ons te ondersteunen? Mail dan naar info@grolsewandel3daagse.nl..”

Meer weten over het wandelevenement of wil je de voortgang volgen? Kijk dan op www.grolsewandel3daagse.nl.

Vlnr organisatoren Lobke Wolters, Jill Halink, Lilian Elbrink, Marjoes Baks, Kevin Vermeulen, Madelon Schutten, Paddy Staring, Menke Weenink en Johnny ten Have. Op de foto ontbreken Renko Slagers, Tessa Oostrik en Nora Overbekking. foto, Gerard Houben

Please follow and like us:

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *